Sista lovdagen och målet för 2018
 
Hade ställt klockan på 8 vilket jag har gjort sen efter nyår för att inte vänja mig med att sova för länge på morgonen, men Melody hade sovit klart kl 7 så då var det lika bra att kliva upp :) Isabelle gick jag upp och väckte vid 8, dock somnade hon inte förrens vid midnatt :-/
Det har verkligen inte varit det lättaste att försöka få henne att somna tidigare de sista dagarna, har ju velat att hon ska återgå till den vanliga rutinen då hon har skola och fritids imorgon. Men jag var fast besluten med att hon får vakna med oss idag, så är det bara att hålla tummarna att hon klarar att somna i tid ikväll. Imorgon kommer hon ju väckas kl 5.45.
Planerna man har idag är mestadels hushållssysslor, ska göra rent båda wc och alla ytor ska dammas.
Mitt mål för 2018 är att skapa en hållbar städrutin här hemma! Detta innebär att istället för att spara saker till de dagar jag är ledigt, så ska jag få gjort nåt varje dag :)
Förut så hade jag ingen rutin på när jag skulle göra saker här hemma, utan jag bara gjorde när det verkligen behövdes, när jag kände för det eller när jag var ledig och hade tid. Så jag tyckte aldrig om att städa, att det var ett nödvändigt ont.
Men på samma gång så avskydde jag att komma ner på morgonen och att behöva ta hand om gårdagens disk från middagen (då man kanske inte orka ta hand om det på kvällen) eller att låta den rena tvätten bli till högar innan man tar tag i det och lägger det på plats.
Beslutade mig för att göra ett stopp för det och lägga upp en  för att undvika detta. Har i ett par veckor planerat i förväg vad jag ska göra om dagen och på så vis undvika att låta städning och hushållssysslor bli jobbiga, för gör man nåt varje dag så blir det lättare att hålla rent när man kommer in i det och då blir det ännu mer en del av vardagen och det kommer gå på automatik sedan :)
Har skrivit ner det som ska göras dagligen, varje vecka och en gång i månaden. Jag skriver ner och planerar innan veckan startar i en kalender för vad jag ska göra varje dag. Eftersom jag jobbar som jag gör, så kan jag inte bestämma att på måndagar ska jag göra detta och på tisdagar ska detta göras. Utan jag får planera ut efter mitt jobbschema, för jag kommer kanske inte orka svabba alla golv när jag jobbar till kl 16 och det ska göras middag till hungriga familjen + att jag ska hinna med lite träning på kvällen. 
Så sånt som kan ta en stund får jag såklart ta när jag jobbar kväll eller är ledig. Men sen finns det saker som ska kunna göras dagligen trots jobb, som tex låta köket vara rent när man lägger sig på kvällen och att köra 1 maskin med tvätt om dagen. Även plocka samman Melody's leksaker som sprids över vardagsrumsgolvet under dagen. 
Detta är målet för 2018!
 
Har du nåt mål för i år? :)
 
 
 
#1 - Anonym

Vi har samma problem här hemma med våra barn, har försökt få upp dem i tid men det går så där kan jag ju säga :P

Svar: Som tur är la hon sig i tid utan protest ikväll :)
Jeanette Thomsen

#2 - Jennifer

Bra mål :D Ja jag har några stycken :D Två kan jag dock redan bocka av :D

Svar: Vad skönt :)
Jeanette Thomsen

#3 - Ida

Bra må :) Jag har några få att jobba med :) en sak i taget lixom ;)

Svar: Ja, man har ju hela året på sig :)
Jeanette Thomsen

#4 - Sara

Bra mål, själv är det att Tänka mer på mig själv än vad jag gör nu ☺️

Svar: Det var ett vettigt mål :)
Jeanette Thomsen

#5 - Linda

Alltid bra med mål!
Svar: Ja, jag blev firad minst sagt. Kul för en gångs skull,hehe.
Tror min gubbe gillar Star Wars med men inte så att han går på bio, tror inte det iaf,mohaha