Detaljer från Granit
granit
 
 
Innan nyår så bestämde jag mig för att piffa till köket en aning, med att rensa bort gammalt som vi inte använder och rensa ordentligt. Jag fick ett ryck och målade det fula kaklet över köksbänken med vit kakelfärg, det gjorde ett stort lyft bara det :) 
Börjat köpa ny förvaring till kylskåpet för att göra det lättare att hålla ordning och rent. Så jag har köpt lådor och sånt för att förvara grönsaker, pålägg och annat för att undvikia att det ska bli så lätt smutsigt och rörigt. 
 
Har även köpt fina stora glasburkar till att förvara flingor på köksbänken. Letar nu vidare efter trevliga nya detaljer till köket.  Kan inte köpa allt på en gång, så det får bli lite då och då :)
 
Granit har några fina detaljer som jag är sugen på. Jag är kanske lite knas, men bland annat en diskborste i trä vill jag gärna ha och har ögonen på den ovanför :) Sen hade jag gärna velat ha en familjekalender eller en tavla som ovan där familjen kan få en överblick på vardagen och vad vi ska äta till middag och sånt.
 
 
Så här ser vårt kök ut just nu. Kaklet var innan också en brunaktig spräcklig färg och köket var VÄLDIGT brunt. Köket är inget vi kan prioritera ännu då det kostar en del. Framöver vill vi byta ut vitvarorna till nåt bättre och snyggare. Microvågsugn komnmer vi köpa så snart vi hittar en som är rymlig och bra.
Köksluckor och skåp ska målas framöver, det har varit lite fram och tillbaka i vilken förg och så. Just nu är vi inne på att behålla som det är nu men att bara fixa till skavankerna och slitage eller så är alternativet att måla det i en grå färg. Vita skåp är uteslutet :) Sommaren har varit på tal om att vi kan ta tag i att måla om isåfall, men vi får se hur det blir.
Jag tycker mycket om den lantliga/rustika stilen och eftersom huset är gammalt så känns det passande att behålla den stilen en aning. 
Just nu får det bli med små medel som jag kan fixa till det och det kommer bli med lantliga detaljer i jordnära färger. 
 
#1 - Moa

Va fina sake, älskar rustik stilen!

Svar: Ja, det är mysig med den stilen :)
Jeanette Thomsen

#2 - Cosmopolitan Stories

De har så mycket fint på Granit :)

Svar: Verkligen :)
Jeanette Thomsen

#3 - Charlotte

Det behövs verkligen inte mycket för att få ett hem att kännas lite nytt :)

Svar: Nä, ofta kan små förändringar göra mycket :)
Jeanette Thomsen

#4 - Liw

Den rustika/lantliga stilen är fin, håller med! Jag gillar ju det mörkbruna ni har på luckorna :)

Svar: Förutom att dem är slitna här och var så gillar vi dem också, så vi lär nog ändra oss ett antal ggr innan det blir beslutet om vi kommer måla dem eller inte :)
Jeanette Thomsen

#5 - Jennifer

Snyggt :D

Svar: :)
Jeanette Thomsen

#6 - Frida - Vita Villan

Vilken potential ert kök har! Gråa luckor skulle vara jättefint. Köket skulle upplevas större om det var lite ljusare färg än den bruna. Jag har själv gjort en liten och enkel make over i vårt kök då jag inte gillade den bruna kakelbården ovanför bänkskivorna. Så med lite dekorplast blev det grått istället. 😃

Svar: Ska bli intressant och se vad vi kommer fram till i slutänden när den tiden kommer :)
Jeanette Thomsen