Bokrea
 
Just nu pågår bokrea runt omkring i landet och på nätet och jag har inte haft tid eller ork att besöka nån bokaffär, rean har nu pågått sen 22/2. 
En författare som jag varit sjukt nyfiken på är Jojo Moyes och hennes böcker syns överallt, bloggar och Instagram osv. Inte konstigt att man blir sugen på att hoppa på tåget och börja läsa böcker av henne :)
 
Jag beslutade mig att vänta just till det att bokrean skulle starta, för de första böckerna skulle komma med på rean. Man kunde se på Bokus (det var där jag kikade) före vilka böcker som kommer med på rean. Väldigt bra att dem är så schyssta, liksom flera andra nätbutiker att man kan se i förväg vilka böcker som dem kommer rea ut och då kan man planera sina inköp i förväg. 
 
När jag fick se att dessa två böcker var med beslutade jag mig för att förboka dem helt enkelt, för att försäkra mig om att få dem. Så dem skickades hem så snart bokrean startade och nu har dem i några dagar fått stå på hyllan och bara väntar på att få bli lästa :) 
 
 
Livet efter dig - Me before you
 
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. 

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid. (Text från Bokus)
 
Arvet - After you
 
Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen? (Text från Bokus)
 
Det finns såklart fler romaner av Jojo Moyes och vi får se om jag får suget att läsa fler sedan. Men just dessa två är de jag hört mest om och som många rekommenderar, så jag börjar med de här böckerna. Har höga tankar nu, så jag hoppas dem är så bra som det sägs :)
 
Har du kanske läst dessa två böcker eller någon annan av Jojo Moyes? Dela gärna din input på böcker från denna författare i kommentarsfältet.
 
 
 
#1 - Angelica

Ja jätteskönt att bli ompysslad. Ibland måste man skämma bort sig själv :)

Hoppas du hittat något som passar ditt hår:) ha en härlig fredag!

#2 - Spinkfinger

Åh dom där böckerna är bra. Både roliga och sorgliga.

Svar: Vad bra att det är lite blandning :)
Jeanette Thomsen

#3 - Emelie

Åh har läst livet efter dig! Så himla fin! Grät massvis!! Borde läsa arvet efter dig också, måste bara förbereda mig lite mer mentalt först, haha (då har det ändå snart gått två år sedan jag läste första boken)

Svar: Låter ju jättefint. Har inte påbörjat den första ännu då jag håller på med en annan, men ska försöka läsa den andra så snabbt jag har möjlighet till så jag kan påbörja den :)
Jeanette Thomsen