Barn är inte bara en dans på rosor

Jag älskar mina barn och de bra stunderna överväger alltid de dåliga i vardagen med barn.


Men för er som inte har barn så måste ni ha med det i beräkningen att det är inte alltid är en dans på rosor.
Ni som har barn men väljer att enbart dela de positiva stunderna utåt eller aldrig "klagar", ni måste låta er få göra det när det är tungt. Du är ingen dålig förälder eller älskar ditt barn mindre för att du "klagar" eller tycker att vissa situationer är tunga.
Hur mycket man än vill måla upp den här härliga bilden av hur underbart det är att ha barn (vilket det ändå är), så är det inte perfekt och tuffa tider får man emellanåt gå igenom.

Jag är ännu kvar i bädden och sippar på första muggen med latte, det kommer krävas några koppar idag för att jag ska orka med dagen.


Vår lilla raring Melody hade en bedrövlig natt, likaså hennes mamma. Hon jaga sin pappa ur sängen kl 1.30 inatt, han fick lägga sig på nedervåningen i soffan så han hann få lite sömn före jobbet.
Melody somna som vanligt på kvällen, men vid midnatt så drog det igång :-/ 

Hon var så missnöjd och hade jättesvårt att komma till ro. Hon sov korta stunder på kanske 10-15 min och vakna och grät, så höll det på genom hela natten. Tanken på om hon har ont i öronen slog mig, men små barn håller sig gärna på öronen om dem har ont och det gör hon inte. Inget som märks dagtid heller. 
Inget hjälpte och välling fick hon i sig. Hon var bara missnöjd och ledsen, såklart väldigt jobbigt med förkylningen hon har:-/

Kl 6 imorse somna hon till slut och då fick jag äntligen lite sammanhängande sömn...till kl 7.30. Ja, i 1,5 h har jag alltså fått sova. 
Melody är vaken och så pigg hon kan vara och själv är jag helt vimmelkantig. 
Nåt jag inte nämnde igår är att jag vaknade upp igår helt dåsig och med ond hals, det har ju suttit i. Så jag är själv inte helt kry, utan har huvudvärk, en mycket ond hals och ont i öronen (ont i bihålor).

Så nu efter en natt utan sömn så känner sig den här mamman inte speciellt fräsch!

Kan nästan få lite dåligt samvete för hur lite tålamod jag hade till övers inatt. Hon är ju sjuk, så det borde jag ta hänsyn till och det är ett skäl till varför hon inte kunde sova. Men vid utmattning i samband med att jag själv inte är kry, gjorde att jag bara var arg :( 
Men då jag vabbar och inte skulle till jobbet idag, ger mig chansen att kunna vila under dagen så gott det går.

Detta är ett exempel på en mindre ljuspunkt i en förälders liv med småbarn.

Önskar dig en bra dag!

#1 - Rebecha

Hoppas du hinner vila något idag.
Krya på er!

Svar: Tack så mycket :)
Jeanette Thomsen

#2 - Carro

Ja det är verkligen ingen dans på rosor varje dag! Hoppas ni får sova i natt :)

Svar: Ja, jag hoppas verkligen det.
Jeanette Thomsen

#3 - Mirre - Sweetwords

Ohh så jobbigt med dessa nätter då de inte kommer till ro, man kan verkligen inte slappna av, man sover så oroligt. Absolut får man berätta sanninen för det är jobbigt ibland, så är det finns ingen anledning att säga annat, då känns man ej trovärdig

Svar: Man känner sig ganska så hjälplös när inget hjälper. Bra och visa både det bra och dåliga sidor :)
Jeanette Thomsen

#4 - sandra

Så bra att du tar upp och skriver om det här! Nej, det är verkligen inte lätt eller ens kul alla gånger men så länge de positiva stunderna är fler är jag nöjd ;)

Svar: Det är viktigt att kunna känna och "klaga" ibland. När de goda och fina stunderna är desto mer gör att det är sååå värt. Det gör en stark och får en att bita ihop och fortsätta :) Barn gör livet värt att leva!
Jeanette Thomsen