Mannen mellan väggarna
Vill börja veckan med ett boktips och en recension utav den. jag köpte Mannen mellan väggarna förra helgen när jag såg den på Coop och är glad att jag valde just den :)
 
 
 

Mannen mellan väggarna – Emma Ångström

Boksammanfattning:

En mamma och hennes tre döttrar flyttar in i ett hyreshus, det dröjer inte lång tid innan ett mord sker på en av deras nya granne. Det börjar med att hon är försvunnen i hela två veckor och sen plötsligt hittar hennes man henne död och liggandes i deras hall. Hennes man blir misstänkt, för det finns inga som helst bevis på att det har varit ett inbrott. 

En hund blir kastad ut genom fönstret, mat försvinner från kylskåpen och en märklig doft finns runt om i byggnaden. 

Jag var sugen på lite spänning och det får man verkligen. Jag är så tacksam över att jag inte bor i hyreshus, för man blir lätt uppskrämd eller åtminstone så får man en obehagkänsla av den boken.

När flickan Alva tror det är närvaron från sin avlidna mormor som hon känner av, men så är det istället nåt helt annat. Det är nåt verkligt som lurar bakom väggarna.

Jag gillade den, den fångade mitt intresse fort så den var inte trögstartad på nåt vis. Obehaget infann sig ganska snart där i början :) Boken är på dryga 300 sidor och man kan nog lätt sträckläsa igenom den för den som har tiden. Den kan vara svår att lägga ifrån sig, för man vill läsa vidare.

Citat ur boken:

"Hon slappnar av och ska precis blunda när hon ser något röra sig bakom fotöljen. Hela kroppen känns tung och iskall samtidigt som det hettar till i bröstet. I några sekunder ligger hon stel av skräck i sängen.

"Tapeten ovanför sängen är täckt av blommor och färgglada fjärilar. Han valde den själv när han fick reda på att det fanns tre flickor i den nya familjen. Han hoppas att hon tycker om den, men han vet inte.

 

Det är samma nivå genom hela boken, vissa grejer är lite chockartande och man bara ryser. Boken är heller inte oförutsägbar, jag tyckte inte det iallafall. Bara en liten viss del, någon pusselbit föll på plats av vad jag kunde gissa mig till innan jag kom till slutet. Men inte att det skulle sluta som det gjorde.

Så blir du sugen på lite svensk spänning, så kan jag rekommendera att läsa den här :)


Författare: Emma Ångström

Boken finns att köpa i: dagligvaruhandel eller online på Bokus

Mitt betyg är ♥♥♥♥ av 5. av 5.