Bländad Bok

Jag började läsa första boken 11 januari och igår läste jag ut den. 5 dagar tog det för mig, inte alls så dumt.Så nu kan jag redan skriva min första bokrecension sen många år tillbaka, har inte skrivit en bokrecension sen jag gick i skolan och vi hade det som uppgift :)

Detta är helt och hållet min personligaupplevelse av boken!

 
 

Bländad – Petra Holst

Min egna boksammanfattning:

Bländad handlar om Liv som är gift med sin man Martin, tillsammans har dem sina två 14-åriga tvillingdöttrar och dem bor i ett villaområde i Skåne. En dag träffar hon på Malene som är hennes gamla kompis från gymnasietiden. Dem har inte träffats på 25 år och det visar sig att Malene har flyttat till området och hon är deras nya granne. 

Från det att Malene åter igen dyker upp i hennes liv, så blir inte Liv’s vardag sig likt igen. Man brukar säga ”Tiden läker alla sår”, men hos vissa är det svårt att glömma.

Boken är en relationsroman som verkligen för spänning med sig. Det är en lättläst bok, språket är enkelt och karaktärer och omgivning var väldigt bra beskrivet. Det var lätt att leva sig in i boken, komma med i handlingen och se personerna i boken framför sig.

Det jag gillade allra mest var det att det var lite svårt ibland att behöva lägga ifrån sig boken, för man ville forsätta. Det var nog därför jag lyckades att läsa ut den såpass snabbt ändå :) Det är positivt när författaren lyckas hålla kvar läsaren såpass mycket. Sen var den inte förutsägbar, detta är en bok där man verkligen inte kan ana hur det kan sluta.

Boken innehöll en del intriger, extremt fula tankar och handlingar från hon Malene vilket gjorde att jag tänkte flera gånger hur hemskt det måste vara att ha en sån ”sjuk” person i ens liv. Jag vet inte vad jag hade gjort :) Någon som verkligen inte känner empati, är falsk och bryr sig inte om någon annan än sig själv. Snacka om tufft!

Citat ur boken:

"Titta här, Snorkfröken. Det du ser är din man och hans framtida älskarinna. Men med Martin måste hon gå försiktigt fram, tänker hon och lyfter läskmuggen. Först få honom att lita på henne. Inte visa sina egentliga avsikter utan långsamt dra honom närmare.

"Det är inte bara seriemördare som är psykopater, Liv”, säger Cattis. ”Jag hr själv haft att göra med ett par av dem på jobbet faktiskt. Hala, obehagliga typer. Ställer till det rejält för både sina kollegor och för sina chefer.”

 

Den är spännande och sorglig på samma gång, för Liv blir väldigt påverkad såklart av Malene’s handlingar och hon lyckas verkligen gå in under huden på henne. Det sorgliga är ju hur Liv’s övriga familj blir påverkad och deras reaktioner. Boken visar hur en enda person kan sätta en stadig familj i gungning.

Trots en bra historia och bok överlag, så finns det ett par saker på minus sidan.

Ibland mitt i ett kapitel så skiftades det från dåtid (när Liv och Malene gick på gymnasiet) till nutid. Jag tyckte det var lite jobbigt just att det skiftades så mitt i ett kapitel, jag tyckte det blev lite svårt att följa med just i dem kapitelen. Det hade varit bättre att hålla sig till dåtid på ett kapitel och nutid på ett annat. Funkar säkert bra för andra läsare att hänga med ändå, men jag tyckte det var lite sådär just på de delar som det var så.

Ett annat minus som drar ner betyget lite för den här boken är tyvärr slutet. Den är ju bra hela vägen till slutet och jag upplevde att det slutade lite för tvärt och fort. Lite löjligt tyckte jag det var för att vara en sån spännande bok för övrigt, så det var synd. Kan inte själv förklara hur slutet borde ha varit, men jag upplevde att historien avslutades för enkelt. Jo, enkelt är nog rätta ordet!


Författare: Petra Holst

Boken är köpt på: Bokus

Mitt betyg är ♥♥♥♥ av 5. av 5.